20 март 2016 година,Изживяващия криза след криза Европейски съюз, няма да може да възстанови стабилността без сътруднисчество с Русия, заяви британска журналистка.

Политическия анализатор на изданието  Guardian Мария Нугайред анализира актуалната международна ситуация, съотношението на политическите сили и положението, което заема Русия в света.

Според мнениието на анализатора, влиянието на Москва в последно време расте, и има основания да се предполага, че тази тенденция ще продължава да се усилва.

 

 

esru

 

 

Ръководството на ЕС се утешава с митовете, че споразумението с Анкара ще стане начало на постепенно преодоляване на миграционния проблем. Обаче Нугайред изразява увереност, че до изхода от кризата е още много длаеко, освен това, под заплаха са се оказали ключови структури от Евросъюза.

 

При държавите на Балканския полуостров назряват нови проблеми, не утихва въоръжения конфликт в Украйна. При всичко това Съединените Щати продължават изолираното си съществуване напълно увлечени от предизборни игри.

Всичко това, по мение на британския анлитик е сигнал за Кремъл да започне да укрепва позиции в Европа, защото развитието на европейската политика има огромно значение за ситуацията като цяло.

Паниката в Европа, предизвиква балканските страни да оценяват трезво случващото се, и да не подкрепят споразуменията на ЕС с Турция по мигрантската криза.  Много експерти вече изразиха крайно недоверие към направеното споразумение с Турция, която води непредсказуема и агресивна политика.

 

Все повече държави от европейското пространство се чувстват разтревожени от ситуацията и големите правомощия, които се дават на Турция предизвикват остро недоверие.

Британската журналистика призовава Запада, да бъде по-внимателен и да се прислушва към мнението на Русия, защото в противен случай европейските кризи могат да продължават неопределено време, което ще дестабилизира още Европа.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;