Български град тръгва на бунт срещу бежански център: ще праща ли Турция бежанците в България?

След инфарктните преговори в Брюксел по повод растящата бежанска криза, беше приета сделката с Турция, но тази сделка не означава, че е намерено решение за разрешаване на мигрантската криза.

 

Споразумението между ЕС и Турция, което беше договорено включва прехвърлянето на всички бежанци, влезли в Гърция, да бъдат депортирани в Турция. А от там? Следва всички да си зададат този въпрос и сериозно да си помислят.

Така приетото европейско споразумение започна да влиза в изпълнение.

Гърция започна да връща бежанци в Турция.

Задаваме си сега същия въпрос. А от там? и още един въпрос: а после? Какво следва?

И в същото време пограничния град Кресна излезе с много тревожна новина, съобщена от кмета на Кресна Николай Георгиев.

Градът сигнализира цялата страна, че излиза на бунт заради планиращ се бежански лагер. В началото на март министър Румяна Бъчварова съобщава по време на военното обучение на Кулата на кмета на града, Николай Георгиев, за запланувания бежански център.

Градът обяви, че категорично няма да допусне бежански лагер и цяла Кресна излезе на бунт призовавайки цяла България да застане зад тях.

 

2111016625

 

Димитър Стоянов, охранител на една от сградите  в Кресна ( някога казарма), съобщи, че от началото на годината сградата е станала обект на постоянни огледи. От МВР потвърдиха, че са проучвали въпросната казарма, но за сега решение за създаването на миграционенн център именно там не е обявено.

 

Съгласно европейското споразумение с Турция, от днес 20 март,през следващите две седмици всички чужденци от Гърция, без право да пребивават там ще бъдат връщани в Турция.

 

 

item_merkeldavutoglu2

Координацията по връщането на бежанците е поверена на икономист от Холандия на име Мартен Вервей, изпълняващ длъжността генерален директор на Съвета за подкрепа на структурните реформи в Европейската Комисия.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;