Лекция на тема «Руски герои, които в Русия не познават, а в България честват и полагат венци пред паметниците им.» грабна интереса на децата от училищата в Несебър, Обзор и Свети Влас.

 

Проявата, която се състоя в два последователни дни — вчера и днес, е по инициатива на Общинска организация „Русофили“.

 

Лектор бе журналистът Николай Замятин, кореспондент на специализираното московско издание «Социальный мир» и член на Съюза на писатели в Руската федерация.

 

Това е третата тема, организирана от местната организация на „Русофили“, разказа председателят на местната структура Христо Николов и сподели, че предходните две лекции също са привлекли вниманието на учениците и са предизвикали куп въпроси.

 

Писателката Наталия Матвеева, член на Съюза на писатели в Руската федерация, е представила пред децата любопитни факти от историята и географията на Русия, а художничката Елена Удачина е говорила за руското изобразително изкуство.

 

Предстоят още две лекции, които ще фокусират вниманието на учениците върху особеностите на руската кухня и руските обичаи. Целта на общинската организация е да запознае подрастващите с културата на най-голямата страна в света.

 

Христо Николов

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;