Днес 18 март 2016 година Крим празнува втория си рожден ден от новия си живот като правен субект и част от Руската Федерация.

Точно преди две години на тази дата президентът на Русия Владимир Путин заедно с ръковоителят на Крим и Севастопол подписаха договор за влизането на Крим и Севастопол в състава на Руската Федерация.

 

 

Подписването на документа беше предшествано от обръщението на руския държавен глава Владимир Путин пред Федералното събрание, в което той обяни причините за това решение. Историческия момент в съдбата на Крим тогава, беше възприет от Запада много болезнено и последваха много опити истината да бъде преиначена.

 

 

 

5

 

 

 

Връщането на Крим в Русия не се хареса на Запада, и дори въпреки законно проведения референдум, чрез който хората сами заявиха желанието си, много западни медии наричаха присъединяването на Крим- анексия, опитвайки се да убедят целия свят в това, като въведоха дори санкции срещу Русия за да покажат, че не се радват. Имаха ли право на това и правилно ли е такова поведение, всеки човек сам може да прецени.  Изминаха две години от връщането на Крим в Русия. Нека си припомним какво каза тогава руския президент.

 

 

» В Крим всичко е изпълнено с общата ни история и гордост. Тук е древния Хесронес, където приема кръщението светия княз Владимир. Неговия духовен подвиг- обръщането към православието предопределя общата културна, ценностна, цивилизационна основа, която обединява народите на Русия, Украйна, Беларусия»- отбеляза тогава Владимир Путин

 

 

 

« В Крим има много могили на руски войници, благодарение на тях и мъжеството им да отстоят Крим, който през 1783 влиза в Руската държава. Крим- това е Севастопол, градът -легенда, град с велика съдба, град-крепост и родина на черноморския военен флот»- подчертава руския държавен глава с дълбоко уважение и трепет.

 

» През всички тези години граждани и много обществени деятели нееднократно са повдигали тази тема, говорейки именно, че Крим е изконно руска земя, а Севастопол — руски град.

 

 

 

«Русскоезичното население на Украйна беше измъчено от опитите за принудителна асимилация, а целия украински народ — от действията на властите в Киев, които в продължение на десетилетия «доиха» страната си принуждавайки населението да търси прехрана зад граница…Не веднъж бяха правени опити да се отнеме руската историческа памет, а понякога и правото да се говори родния език»- беше коментирал Владимир Путин, отбелязвайки, че руските и другите граждани в Украйна са страдали пт постоянната политическа и държавна криза, която тресе Украйна повече от 20 години.

 

Днес и тогава, гражданите на Крим искрено благодариха, че Русия е с тях и няма да ги предаде, а искрената радост не може да бъде подправена.

Кримчани са щастливи, независимо от това какво мисли Европейския Съюз и дали това се харесва на Вашингтон.

 

Усмивки от Крим за Путин и света

 

» Дъщерите на Офицерите» младежки проект, подготвиха поздравително видео посветено на втората годишнина от възсъединяването на Крим би Русия, в което без думи личи, че две години след » Руската пролет», са все така щастливи и в Крим не всичко е така както гоописват недоброжелателите.


 

Не трябва да забравяме, че усмивката отлично сваля стреса, на който в последно време са подложени много западни политици.
А усмивката е особено целителна, искрена, душевна, идваща от сърцето, а не усмивка на завист или притворство.
Честит празник Крим, честит празник Русия!
Българска редакция News Front.