Деян Берич, сръбски войн-интернационалист, заместник- командир на батальона на Въоръжените сили на ДНР разказа за събитията на фронтовата линия в екслузивно интервю за официалния информационен сайт на Донецка Народна Република.

 

 

 

screenshot 2016-03-18 001

 

 

« В украинските средства за масова информация постоянно се дава лъжлива информация, и хората, които не знаят, какво се случва в действителност на линията на съприкосновение, са обезпокоени. Реално ВСУ ( Въоръжени сили на Украйна) се опитаха да пробият, но нищо не им се получи»- коментира смелия войн.

 

 

 

Също така Деян Берич отбеляза, че украинските медии представят неправдива информация за големи загуби в Армията на Донецка Народна Република.

 

«Да, имахме ранени, и основно контузени. Имахме и загуби- бяха убити 3 човека, но не е вярна информацията за количеството загинали, която се публикува в украинските медии»-коментира Деян Берич.

 

Според него, ВСУ периодично нарушават режима на примирието и обстрелват позициите на армията на ДНР с артилерия.

Военнослужещите на ДНР остават на позициите си и не нарушават линията на разграничение.

 

 

» Също така успяхме да фиксираме, че в зоната на Адеевка се намират три подразделения на ВСУ, едно от тях не се се подчинява на никого и обстелва напосоки»- отбеляза командира на батальона на Въоръжените сили на ДНР Деян Берич.

 

Цялото интервю с Деян Петрич и кореспондентът на Министерство на информацията на ДНР Анна Петрик може да видите тук

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;