Президентът на Русия Владимир Путин високо оцени резултатите от руската военна операция в Сирия, отбелязвайки, че Русия е създала условия за началото на мирния процес в тази страна. Путин направи изводи за резултатите от операцията в четвъртък по време на церемонията по връчването на държавните награди на военнослужещите и специалистите от военно-промишления комплекс, отличили се по време на изпълнение на специалните задачи в Сирия.

 

Москва ще продължи да оказва на Дамаск подкрепа, в това число и военна. Балансът на силите в Сирия ще бъде гарантиран и след извеждането на руските групировки от ВКС.

«Нашата подкрепа за Сирия ще бъде финансова, доставка на техника и въоръжение, съдействие при обучението, организацията и т.н. на сирийските въоръжени сили, разузнавателна подкрепа, щабна помощ при планирането на операциите, както и непосредствено пряка помощ — използването на космическата групировка и ударната и изтребителна авиация»,- каза Пути

 

Той отбеляза, че комплексите ПВО «Панцир» и С-400 продължават да дават бойно дежурство в Сирия, а оставащите в страната руски военни са абсолютно защитени.н.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;