Фабио Масимо Касталдо, активист на партия » Движение 5 звезди» и депутат в Европейския парламент за Италия. Фабио нееднократно е заявявал за вредата от санкционната политика за Европа. При повдигането на въпроса свързан с автоматичното удължаване на санкциите италианския депутат коментира въпроса, като заяви, че вече е време санкциите да бъдат отменени.

» Настана време да се отменят санкциите, които се оказаха абсолютно безполезни както за Европа, така и за Русия, вредят на  нашия износ, и вредят на икономика, а в диалога между страните по никакъв начин не помагат. Русия с действията си в Сирия еднозначно показа, че е водещ играч, не само по отношение на близкоизточната криза, но и на международната арена като цяло.

 

fk

 

За това е необходимо да се възстанови директния диалог между Европа и Русия, който да бъде построен върху  условията на равноправие и взаимно уважение. И сега за това се отваря чудесна възможност. Аз напълно подкрепям идеята за вето, което Италия ще наложи на евентуалното удължаване на санкциите от юли 2016. Надявам се също така преговорите по Сирия да дадат възможност за свалянето на санкциите, колкото се може по-скоро».

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;