Авиационната групировка на ВКС на Русия в Сирия ще започне численото си съкращение на база споразумението между Владимир Путин и Башар Асад.

 

Президентите на Русия и Сирия по време на телефонния си разговор са постигнали споразумение да се съкрати присъствието на ВКС на Русия в САР, което е свързано със ситуацията на фронта в борбата с международния тероризъм в страната, продължаването на режима на прекратяване на огъня и успехите, които сирийската армия постигна с подкрепата на руските войски, се казва в комюникето от канцеларията на Асад.

 

Путин е констатирал, че принципните задачи, които са стоели пред Въоръжените сили на Русия в Сирия, са решени, затова започва извеждане на основната част от авиационната групировка на Русия от Сирия.

 

Според информация от МО на Русия, терористите са изтласкани от Латакия, възстановена е връзката с Алепо, блокирана е Палмира, изчистена е голяма част от провинците Хама и Хомс, деблокирана е авиобаза Квайрес, установен е контрол над нефтогазовите полета близо до Палмира.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;