Тълпи привърженици на братята хамериканци почти празнуват, че Русия уж си била тръгнала от Сирия.

 

Тълпи от дебили по улиците на контролираните от опозицията райони на Сирия веят носни кърпи, знамена и чорапи с дупки, че Путин си бил извел самолетите от страната след 6-месечното си кошмарно за тях пребиваване на руснаците там.

 

Явно на родните и чуждите хлебарки не им е ясно, че ВКС на Русия НЕ Е ТРЪГНАЛО ЗА НИКЪДЕ.

 

Кипиш ли сте сега или да го повторим пак?!

 

ВКС на Русия си остава в Сирия!

 

Путин отзовава само наземната войска, която е дислоцирана предимно в Латакия за защита на авиобаза Хемеймим. Но понеже вече около авиобазата няма дори кьорав джихадист, няма за какво да стоят там.

 

Мдааа, руската авиация си остава в Сирия!

 

Не са мръднати и комплексите ЗРК С-400, прехвърлени в Сирия след инцидента с руския самолет и турските «султански» мераци.

 

В момента безопасността на авиобаза Хмеймим е толкова мощно гарантирана, че и муха не може да прехвръкне там, а камо ли пиле, а за заблуден акбарец с обърнат наобратно гранатомет…да не говорим.

 

Провинция Латакия практически абсолютно, повтарям АБСОЛЮТНО, се намира под контрола на Сирийската Арабска Армия и съюзните й сили.

 

Е, точно затова присъствието на руските пехотинци в Латакия вече не е необходимо.

 

Правителствената войска вече е тотално близо до източите и западните граници на Идлиб. В момента те са само на 15 км от такива важни в стратегическо отношение градове, като Джиср-еш-Шугур и Саракиб.

 

ВКС на Русия ще подкрепи операциите в Идлиб срещу джехадистките групировки там.

 

С една дума — всички хлебарки да се скрият обратно в дупките.

 

РАЙД е все още там, където си беше!

 

Тагове: ; ; ;