Руският държавен глава Владимир Путин нареди извеждане на основните сили на Руската Федерация от Сирия от 15 март.

 

« Смятам, че задачите поставени пред Министерството на отбраната бяха изпълнени, като цяло.

Затова нареждам от утре ( 15 март)  извеждане на основната част на нашите воински формирования от Сирийската Арабска Република»- заяви Владимир Путин  на среща с министрите на външните работи и отбраната- Сергей Лавров и Сергей Шойгу.

 

4204954

 

» Нашите военнослужещи, войници и офицери, проявиха професионализъм, единност, умение да организират боевата работа далече от своята територия»-заяви руският президент.

 

Руския държавен глава отбеляза, че за времето на изпълняване на операцията Русия е успяла да създаде неголяма, но достатъчно ефективна военна групировка от разновидни сили и средства.

» Ефективната работа на нашите военни създаде условия за началото на мирен процес», отбеляза Владимир Путин.

 

» С участието на руските военни сирийските войски и патриотичните сили на Сирия успяха по кардинален начин да пречупят ситуацията в борбата с международния тероризъм и да вземат инициативата практически по всички направления»,- констатира Владимир Путин.

 

Руският президент изрази увереност, че началото по извеждането на войските ще стане добър стимул за преговорния процес на политическите сили в страната.

» Надявам се, че днешното решение ще бъде добър сигнал за всички страни от конфликта. Надявам се, че това значително ще увеличи доверието на всички участници в процеса»- каза Владимир Путин.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;