В столицата на Черна Гора Подгорица на 14 март в 19:00( българско време) ще започне поредния протест срещу встъпването на страната в НАТО.

Организатори на акцията са Шушанска народна република и Српска листа. Акцията се планира пред посолството на САЩ.

 

 

14-03_chern_01

 

Това ще е първото съвместно мероприятие на силите, които пледират не само за отказ от встъпването на страната в НАТО и настояват за военен неутралитет ( като например членовете на опозиционната партия Демократичен фронт, която проведе редица протестни акции в Черна Гора), но и за изграждане на възможно най-близки отношения с Русия.

 

По-рано в Брюксел бяха проведени преговорите на Черна Гора с НАТО, след които външно министерство на страната радостно съобщи, че е съгласно да изпълни безусловно всички условия на алианса.

В страната въпреки всичко продължава активната антиправителствена и антинатовска борба на черногорци.

 

Днешния протест поставя началото на редица предстоящи мероприятия- на 24 март в страната ще почетат паметта на загиналите от бомбардировките на НАТО в Югославия през 1999 година, а на 27 март отново ще се състои протест пред посолството на САЩ в Черна Гора, като се очаква мероприятията да предизвикат голям световен резонанс.

 

Началото на протеста в Подгорица, днес 14 март е обявено за 19:00 . Редакциите на News Front ще излъчват директно от мястото на събитието.

Очаквайте подробности.

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;