14 март в столицата на Черна Гора в 19:00 българско време започна антинатовска демонстрация пред американското посолство срещу встъпването на Черна Гора в Нато.

Протестната акция има за цел да постави началото на ред антинатовски прояви за да привлече вниманието на световната общественост и да покаже мнението на черногорци по темата.

Предстоят големи протести на 24 март, когато се отбелязва денят в памет на жертвите загинали от натовските бомбардировки през 1999 година в Югославия, а на 27 март ще бъде проведена поредна антинатовска демонстрация пред посолството на САЩ в Черна Гора.

Организатори на днешната акция са Срспка листа, Шушанска народна република и Заветници на Петр Цетиског.

 

 

Screenshot_81

 

 

 

Милорад Рашович от Српска листа : « На прага сме да бъдем превърнати в послушен народ. Някой отвън се опитва да отнеме влиянието на гражданите въргу властта. Въпроса дали страната да встъпи в НАТО, е въпрос ще бъдем ли свободни или не.

Ще бъдем ли щастливи, в безопасност, ако не ни защитава НАТО? Защото в медиите само за това ни говорят, как се съгласяваме и приемаме всички условия на чужденците, как унищожаваме сръбския език. Таково унижение никога не е било.

 

 

Screenshot_62

 

 

 

Как може да бъдат забравени бомбардировките? Може ли въобще да се забрави подобно нещо? Плачът на майките и децата? и да влезем в ЕС ?

Днешния митинг, е първата стъпка за бъдещите демонстрации на 24 и 27 март. И това не е просто митинг, а представяне на началото на тази кампания.

 

На плакатите на протестиращите се четат послания: «НАТО= фашизъм», «Съюз с Русия», » Крим- Русия»- които са достатъчно красноречиви за настроенията на населението в балканската страна.

 

 

» Ние сме тук за да покажем, че освен поддръжниците на НАТО и идеята за военен неутралите, тук има хора, които са за съюз с Русия и ОДКС»- заяви Милорад Рашович.

 

» Бяхме окупирани от Османската империя, която се опита да ни ислямизира. Ватикана се опита да ни налага католицизма. А сега се опитват да ни настроят както би било удобно за новия световен ред и тези, които го създават. Ние сме правовославни и сме близки с Русия. За това не трябва да сме нито западно ориентирани, нито неутрални, ние трябва да сме с машата зашитница от векове Русия»— заяви Добрило Дедеич от Српска листа.

 

 

Бъгарска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;