Стратегическото партньорство между Русия и Китай набира обороти. Това съобщи Владимир Путин по време на срещата с външния министър на Китай Ван И, който пристигна в Москва на двудневно посещение.

 

« Ние високо ценим нивото на руско-китайските отношения, продължаваме сътрудничеството и на международната арена, и в сферата на икономиката, и в хуманитарната област. Планирам това лято да посетя Китайската Народна република и се надявам, че ще имаме добра, обстойна, приятелска беседа с лидера на Китайската Народна Република, с когото действително успяхме да изградим много топли делови и лични дружествени отношения».- каза руския държавен глава.

 

210

 

Гостът от Китай на свой ред заяви, че в Пекин, намират за много перспективно сътрудничеството с руския бизнес.

Само за изминалата година са увеличени взаимните инвестиции и търговията, ософено в нефтената и високотехнологичната сфера.

Външния министър на Китай проведе още среща и с руския си колега Сергей Лавров, на която са обсъждали актуални международни въпроси свързани с изострянето на ситуацията на Корейския полуостров и усилията по регулирането на кризата в Сирия.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;