Представител на «Роскосмос» заяви, че пускът на ракетата «Союз-2.1б» със спътник е предвидено за вечерта, съобщи РИА Новости.

 

«Стартът на ракетата-носител «Союз-2.1б», който трябва да изведе в орбита спътника «Ресурс-П 3″, е планиран за 12 март в 21: 56 часа московско време от космодрума Байконур. Отделянето на космическия апарат от третата степен на ракетата се очаква в 22:05 часа московско време», — каза събеседникът за агенцията.

 

Информацията от космическия апарат «Ресурс-П» ще се използва за селското, горското и водното стопанство, а също за мониторинг на районите при извънредни ситуации.

 

Информацията от спътниците се използва при създаването и обновлението на географски, тематични и топографски карти, за контрол над замърсяването и деградация на околната среда, за информационно обезпечение при търсене на нефт и други местонаходища на полезни изкопаеми. На базата на хиперспектрални спътникови снимки може да се определи дори зрелостта на пшеницата, активността на микрофлората във водоеми, степента на засоляване на почвата.

Тагове: ; ; ; ;