Ранения български журналист Борис Анзов при обстрелите в Севрена Сирия, около провинция Латакия изрази благодарност към генерал- майор Игор Коношенков. Официалният представител на руското военно министерство отговарящ и за сигурността на чуждестранните журналисти в Сирия е направил всичко възможно по спасяването на журналистите.

 

» Ние скоро се върнахме от Сирия, където бяха обстреляни територии, в които е установено примирие. Бяхме там за да отразяваме именно ситуацията и да се убедим как се спазва. Облечени бяхме с бронежилетки с надпис » ПРЕСА» и подло бяхме обстреляни от страна на турската граница. Бих искал да изразя благодарност към генерал-майор Игор Коношенков, който предприе всички необходими мерки, за да бъдем изведени всички  безопасно, живи и цели. Гордея се с него искам да кажа, че преди 138 години българи и руси сме били пак заедно в боя и са ни обстрелвали. Затова изразявам голямото си признание»,- заяви Борис Анзов на Мария Захарова на официалния брифинг на руското външно министерство .

 

 

Спикер Минобороны РФ Игорь Конашенков

Министерството на отбраната на Русия съобщи за обстрели от едрокалибрена артилерия в близост до граничния град Кенсаб, идващи от страната на град Бдам и сирийско-турската граница. Снарядите са избухнали на разстояние 150-450 метра от групата чуждестранни журналисти от България, Русия, Канада и Китай по време на следобедната им прес-обиколка из населените места, в които е влязло в сила споразумението за прекратяване на огъня. По предварителни данни изстреляните снаряди са били осем.

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;