Международният ден на жената е времето, в което трябва да се замислим над постигнатия прогрес, да призовем за промени и да отбележим мъжеството на обикновените жени, изиграли важна роля в историята на човечеството, заяви ООН.

 

Президентът на Русия поздрави своите съотечественички в специално видеообръщение, — допълва журналистката от изданието Илахи Изади.

 

«Скъпи жени! Сърдечно ви поздравявам с Международния ден на жената. Вие, скъпи наши жени, притежавате недостижимата тайна: да успявате във всичко, да се справяте с огромния товар от задължения и да оставате все така нежни, ярки, обаятелни. Вие донасяте в този свят доброто и красотата, светлината и надеждата. Гордеем се с вас и ви обичаме», -каза Путин на  март.

 

Журналистката от изданието пита иронично: «И какво сега — Путин кани всяка рускиня на среща ли?».

 

Журналистката припомня, че в миналото президентът на Турция Ердоган е считал и признавал публично, че не счита мъжа и жената за равни. Той заявява, че жената преди всичко е майка.

 

Авторката на статията пита: «А тогава бездетните жени въобще съществуват ли?», — недоумява тя.

 

Лидерът на Камбоджа по време на поздрава си към жените през цялото време говорил за мъжете, които са притеснявани от жените. Според него, трябва да се създаде асоциация, която да защитава правата на мъжете, защото те страдат от жените, които, например, не ги пускали на сватбени празненства, опасявайки се, че там ще срещнат симпатични дами.

 

В Индия премиерът на страната в парламента помолил на 8 март да говорят само жени, в резултат на което по време на заседанието настъпила пълна тишина. Оказало се, че жените сред индийските законодатели са само 12 %.

Тагове: ; ; ; ; ;