Волен Сидеров, лидерът на политическа партия «Атака», се е признал за виновен по три от делата, водещи се срещу него.

 

Той е съгласен да сключи споразумение с държавното обвинение срещу следните присъди: пробация и обществено полезен труд. Съдът ще реши дали да потвърди в понеделник споразумението.

 

Сидеров се е признал за виновен за хулиганските си действия по време на честванията в Батак през 2011 година, когато той организира неразрешен митинг и влезе в сблъсък с участници в честването на Априлското въстание.

 

Вторият повод, по който прокуратурата искаше в близкото минало имунитета на лидера на «Атака», е от 2013 година по време на антиправителствените протести «Орешарски». Тогава лидерът на «Атака» организира свои контрапротести, по време на един от тях от тях той нападна журналист от телевизия СКАТ, след което удари полицай.

 

Последното дело е случаят с нахлуването на Волен Сидеров в НАТФИЗ, по което дело лидерът на «Атака» е съден заедно с депутата Десислав Чуколов, който също иска от прокуратурата да се споразумеят. 

 

Прокуратурата и лидерът на «Атака» са постигнали споразумение при признаването на вина по трите случая за хулиганство той да бъде осъден на пробация и обществено полезен труд за срок от шест и девет месеца.

 

От пробацията следва, че Сидеров ще трябва задължително да се  регистрира по настоящ адрес и периодично да се среща с пробационен служител, а поправителният труд предполага удръжка от заплатата за срок от шест месеца.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;