« Призоваваме правителството на Турция да проявява пълно уважение към отправянето на правосъдие и да проявява  еднакво отношение към всички медии в рамките на закона»,- отбеляза началникът на прес-службата на държавния департамент на САЩ.

САЩ изразиха мнение по повод получения от Анкара контрол над информационна агенция Cihan, като смятат, че това е » още един пример за оказване на натиск върху журналистиката в страната». Това съобщи на редовния брифинг за журналисти началникът на прес-службата на държавния департамент на САЩ Джон Кирби.

 

dk

 

Джон Кирби заяви, че американската администрация е разтревожена от практиката на властите в Турция да назначават външни управляващи в националните средства за масова информация с цел » вмешателство в редакционната дейност» в медиите, които са настроени критично към правителството на Турция.

 Случаите на преследване и репресии над турски журналисти опитващи да показват обективно поведението на официална Анкара зачестиха в последно време и журналистическото съсловие се опитва да защити колегите си по перо като не оставя темата без внимание.
Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;