Въпреки постъпилата информация за незаконната търговия на нефт, и връзките с ИДИЛ на Турция, Европейския съюз продължава да води преговори с нея за встъпването й в обединението, с което предава собствените си ценности, отбеляза депутатът на бундестага Севим Дагделен.

 

admin-ajax5-600x329

Самия факт, че Евросъюза води преговори с Турция за встъпването й в обединението в замяна на помощта й за решаването на проблема с мигрантите, говори за моралното падение на ЕС, заяви в интервю за RT депутатът на  Бундестага, и член на Комитета по външни работи Севим Дагелен.

 

Заради помощта на Анкара Евросъюза игнорира това, че Турция поддържа терористите от «Ислямска държава», и дори демонстрира готовност да активизира преговорите за влизането на Турция в ЕС на фона на съобщенията за нелагална търговия на нефт с ИДИЛ.

 

« Мисля, че това е признак на морален банкрут на Евросъюза, който е изгубил ценностите си. Именно поради това ние не можем сериозно да се отнасяме към преговорите за присъединяването на Турция. Прехвърляйки отговорността за бъдещето на бежанците в ръцете на престъпник, президента Ердоган, Евросъюза, участвайки в тези преговори, буквално е изгубил лицето си, тъй като кризата с бежанците, се случва на първо място именно заради Ердоган»- отбеляза немския депутат Дагделен

 

По нейно мнение, приемайки страната на президента Ердоган, ЕС предава всичко онова, което би трябвало да символизира европейските ценности. Впрочем, според Севим Дагделен, опасността от тероризма за Европа не е свързана с увеличаването на бежанците.

 

» Основната причина за нарастването на терористичната заплаха, това са бомбардировките в Либия, Ирак и Афганистан за последните 15 години. Всички тези бомбардировки се водиха под егидата на борба с тероризма, но всъщност те само го усилиха. Именно заради това и се увеличи терористичната заплаха стигайки до Европа»- заяви немския политик.

 

» Бежанците по никакъв начин не са свързани с това»- допълва Дагделен. Според нея, едва ли терористите ще влизат в Европа на лодки през Средиземно море, по-скоро те ще правят това с полети бизнес-класа, тъй като разполагат с пари и връзки и могат да си позволят да търсят други начини, убедена е Дагделен.

 

Севим Дагделен смята, че за прогонването на хиляди хора от родните им места, отговорност носят правителствата на страни подкрепящи убийствата от страна на ислямистите.

 

199

 

Турция е отговорна за прогонването на над 2 хиляди кюрди от територията си. Неотдавна, за първи път беше хваната лодка превозваща кюрди в Егейско море. Според немския политик, това е доказателство, че Ердоган едностранно е нарушил договора за прекратяване на огъня и е започнал война срещу кюрдското население.

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;