Из коментарът пред «Дарик» на бившият шеф на Здравната каза и екс здравен министър д-р Илко Семерджиев:

 

«С отмяната на здравната реформа Конституционният съд потвърди, че капацитетът на ресорния министър Петър Москов в сферата на здравеопазването е нулев. Разделянето на заболяванията, за лечението на които здравната каса заплаща, в пакети, е убийствено. Това е сегрегация на коректните платци на здравни вноски на социално значими и социално незначими хора».

 

«В поведението на здравния министър има  ясно открояващо се качество — той не се съобразявал с никого и с нищо».

 

«Няма идея на министър Москов, която да е получила одобрение и която да е гилдия в здравеопазването, става въпрос не само около усещането на хората за подобряване нещата в здравеопазването, но и по отношение на закона. Когато изпълнителната власт се опитва да прокарва закони, които са в разрез с Конституцията или административните правила в страната, се получава това, което се получи вчера в Конституционния съд».

 

«В маниера на Москов се откроява ясно едно негово качество — той не се съобразява с нищо и с никого. Нямам съмнение, че налудничавите идеи, които прокарва в здравеопазването, ще продължи да ги лансира под една или друга форма. Разделянето на пакетите е убийствено. Това е сегрегация на коректните платци на здравноосигурителни вноски по принципа социално значими и незначими хора, това е абсурдно», — заяви бившият здравен министър д-р Илко Семерджиев.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;