Без руско участие Сирия щеше да я очаква съдбата на тези страни, които нямаха защита, заяви в екслузивно интервю за агенция ТАСС президентът на Сърбия Томислав Николич.

» Ако Русия не беше се намесила в ситуацията в Сирия, страната щеше да последва съдбата на останалите държави, които нямаха защита и подкрепа. Ако Русия не се беше намесила навреме, днес Сирия можеше да е в ръцете на така наречената Ислямска държава»- заяви Томислав Николич ден преди предстоящата на 9 март в Сърбия официална визита от руска страна.

 

 

111

 

« Когато косовския тероризъм доведе до създаването на квазидържава, която започнаха да признават както прогресивни, така и фундаменталистични страни в света, още тогава разбрах, че ще настъпи момент, в който ислямския свят ще разбере, че с помощта на автомати и оръжия може да създава държави»- заяви Томислав Николич.

 

» Мисля че, Русия трябва да бъде задействана в защита на Сирия във военен план, защото тази защита е защита от тероризма. И е по-добре от този тероризъм да се защитава в Сирия, отколкото в Русия. Това е доктрината, от която се ръководят САЩ, когато казват, че отиват да се борят срещу тероризма в света»- подчерта сръбския президент.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;