Президентът на Турция Реджеп Ердоган размазваше политическата си опозиция – той я обезсили. Когато това вече бе факт,  той смачка и генералите – вече няма кой да «качи слизащите от трамвая на демокрацията» и вече е ред на опозиционните медии,  заяви в интервю за “Хоризонт“ в предаването “12+3“ Мехмед Юмер, главен редактор на вестник «Заман»-България.

 

Според него, «случилото се в Турция около «вестник Заман» е публичен юмрук срещу свободата на словото».

 

Защо «Заман» става неудобен – ами като публикуваш новина, че този дворец с решение на съда е незаконен, ти ставаш неудобен, докато в проправителствените медии това се спестява, коментира Юмер публикациите на изданието за двореца на турския президент.

 

Според Мустафа Юмер, «дворецът издава амбициите на човека, който стои вътре, защото Ергодан наистина има стратегия до 2023-та година.»

 

«Ердоган съвсем неслучайно атакува медиите, защото в Турция потреблението на интернет е между 15-20 % и то от хората в активна възраст. До 85% от хората в Турция се информират от телевизиите и вестниците, така че той неслучайно се е насочил към медиите», — допълни Юмер.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;