Държавният глава Росен Плевнелиев започна традиционните си консултации, първа от партиите, с които бяха проведени, е ДПС.  Обсъждани са стабилността и сигурността в България и политическата стабилност в страната. Консултациите между президента и ДПС продължиха над час и половина,.

Другият обсъждан проблем между държавния глава и ДПС е бил свързан с икономиката.

 

„Доволни сме, че президентът се съгласи с тезите и акцентите, които имаме като Движение за права и свободи в сферата на икономиката и по отношение развитието на страната. Приоритети в развитието на страната ни би трябвало да са семейният, малкият и среден бизнес, в частност в сектора земеделие — малките ферми и фирми”, каза пред медиите съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайь.

 

Според него, страната ни се нуждае от  инвестиции, в инфраструктурата те вече се правят, но по-значими и нужни са инвестициите за поминък и заетост на хората. За целта се изисква усилие и стимулиране от страна на държавата на семейния, малкия и среден бизнес, допълни той. Карадайь заяви, че е добре, че има консултации с държавния глава, защото така различните политически сили могат да изложат различните си политики, които, според тях, са важни за страната.

 

„След като се обобщят позициите на всички,  властимащите ще могат да се съобразят дори с политиките, предложени от опозицията, което се получава по-трудно в парламента”, обоснова се Карадайь.

 

По-късно днес президентът Плевнелиев продължва консултациите си с БСП

Тагове: ; ; ;