Из част от интервюто на News Front с Павел Иванов по повод антикомунистическия законопроект на Методи Андреев, Петър Славов и Мартин Димитров.

Господата депутати Методи Андреев, Петър Славов и Мартин Димитров искат затвор до 3 години и глоба до 5000 лв. за проповядване на комунизъм в България. Техният законопроект ще бъде представен утре в Народното събрание („Затвор до 3 г. и глоба до 5000 лв. за проповядване на комунизъм в България“).

 

Като имам предвид, че всеки гражданин в страната има право свободно да демонстрира колко е тъп, тъпоъгълен, вдлъбнат и безкомпромисно безгръбначен, смятам, че гореспоменатите депутати не следва да правят изключение, не следва да бъдат възпрепятствани да внесат позорния си документ.

 

Да, нека внесат този законопроект.

 

Сега да направим, обаче, едно уточнение: Не ни е известно, дали гореспоменатите господа са наясно, че в България има хиляди и хиляди комунисти, които са готови не само на глоби, а на доживотен затвор, а дори и на смърт в името на идеите си?! В името на идеите, в които те убедено вярват.

 

Ако тримата влъхви по-горе са забравили това, нека си го припомнят: комунистите, господа влъхви, не дават заден. При тях няма не мога, при тях няма невъзможни неща, те следват идеята си до гроб, а и след гроба, те въздействат, те увличат, те са като магнит, като ядрен взрив, като междуконтинентална съветска ракета…Ерго, колкото повече настъпвате срещу комунистите, толкова по-силни ги правите.

 

Припомняме на трите неонацистки влъхви, че Карл Маркс казваше, че „в наше време човековъдството много изостава от животновъдството“ – примерите за това са много и не се изчерпват само с някои избраници в Народното ни събрание.

 

И, все пак, какво представлява идеологията на маршируващия антикомунизъм в сравнителен план с идеята на комунизма?

 

Антикомунизмът е идеология на омразата в най-чист вид.

 

Комунизмът е идеята за най-висше социално и икономическо равенство.

 

Комунизмът е неистовата вяра в човека, в обществото, в неговото бъдеще — без господари, без роби, без войни, без насилие, без експлоатация, без омраза, без мизерия и изнемога на трудовите хора, без паразити, без спекуланти, без престъпници, без крадци, без лични дворци, без насилници, без плач и страдание, без глад и мизерия… .

 

Комунизмът е спасението на обществото от морален и икономически разпад и крах.

 

В своята история няма човешка общност, която някога да е живяла в комунизъм, но съществуват човешки общности, които все още живеят в мизерия и недоимък, в лишения, страдание, глад, отчаяние, вопиюща мъка сред болшинството трудови хора.

 

Комунизмът е идеята за премахване на всички обществени системи, които унищожават горнеизброеното. Комунизмът е враг на онези обществени системи, които ликвидират човечността у хората, смятат човешките същества за стока, за нечие притежание, за нечия употреба, за почва за издателство, за натрупване на несметна печалба от експлоатация…

 

За разлика от капитализма, който се покланя единствено на печалбата, комунизмът признава за висша своя ценност ЧОВЕКА, социалната справедливост, социалното равенство.

 

За разлика от капитализма, който ражда мафията, криминалните богаташи, измамниците и спекулантите, комунизмът се бори да няма класи, да няма „господари“ и „роби“.

 

Да, трудова България не иска да бъде роб на едрия бизнес, на крупните олигарси, на монополите, на крадците и престъпниците, които оглозгаха Родината ни.

 

Значителна част от населението на България принадлежи към класата на наемния труд, т.е. НЕ Е част от дясната политическа шизофрения, господа трима влъхви.

 

Докато капитализмът е обвит в дантели, в сребърни лъжички и безумни лакирани парвенюшки фльонги, паразитиращи на гърба на трудовия народ, комунизмът се стреми силата и значимостта на човека да не се измерва с богатството му,  с имуществото и властта, които притежава, а с неговите качества, способности, умения, грижа и всеотдайност към цялото общество.

 

Докато капитализма мечтае за безпътните бордеи към личното забогатяване, комунизмът е мечтата за общочовешко щастие, за любовта към всички живи същества под слънцето — без значение на тяхната вяра, религия, етнос, имане…

 

Да, вашата ценност, господа реставраторски влъхви, са властта и парите. Нашата ценност  е ЧОВЕКЪТ — съзидателният, волевият, умният, устременият, вълнуващият се, всеотдайният към обществото, обичащият Родината си, а не джоба си, борещият се честен трудов човек

 

Искате да забраните комунизма? Искате да обявите стремежът на човека към бъдещето за престъпен?

 

Не става!

 

Защо да не става?

 

Защото вие сте плесента на историята!

 

Вие сте мухълът под прозореца и в ъглите на съвременна България!

 

Вие сте клоаката на капитализма, водеща го към социален расизъм и нацизъм!

 

Вие сте врагове на народа така, както бяха врагове на народа онези фашистки изверги, които с право осъди Народният съд!

 

Антикомунистическото управление разруши България, окраде я, разпродаде я, превърна народа ни в изтривалка, в парцал за ваша употреба…, но всичко си има граница.

 

Вие престъпихте червената линия, която ви даде народа.

 

От утре нататък всички леви хора в България ви обявяват война!

 

Война на бедния и отруден трудов народ срещу шепата паразити!

 

И в тази война ще победи народът!

 

В тази война вие, клоаката на капитализма, сте обречени на гибел!

 

Първият път, след 1944 г., получихте милостта на народа.

 

Дори получихте скверните си реститутски сгради, заграбени в миналото от труда на някогашните българи.

 

Изгризахте до кост цялата държава, но и това ви се стори малко — започнахте да пиете кръвта на този смел, буден, трудолюбив и могъщ народ…

 

Край!

 

Свърши!

 

Втора прошка за вас няма да има, господа фашисти!

 

Око за око! Зъб за зъб!

 

Посмеете ли да вдигнете ръка на Лявото в България, никой не може да спре бунта на народните маси, които знаят, помнят, няма да забравят и няма да простят на фашистките убийци от миналото, както и на убийците на българския народ и държава днес!

 

Смърт на фашизма!

 

Свобода на народа!

 

 

Павел Иванов

Председател на ЦК на СКБ
Член на Движение „Че Гевара“ 

Тагове: ; ; ; ; ; ;