Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви в интервю за немското издание  Bild am Sonntag, че Германия няма да влиза в дългове заради бежанците. Въпреки миграционната криза, Германия ще се придържа към водене на балансиран бюджет, който не предполага нови кредити, като по такъв начин, според г-жа Меркел, Германия ще се погрижи за интересите на бъдещите поколения.

 

 

97

 

Меркел нееднократно е подчертавала, че отсъствието на задължения, е най-добрата инвестиция в новите поколения.

Ангела Меркел също така обеща, че правителството няма да увеличава данъците заради мигрантската криза, а опасенията, че разходите за бежанците ще вкарат страната в дългове, нарече » напълно необосновани».

Мигрантската криза все повече излиза извън контрол и показва на практика, че Европа не успява да се справи с овладяването й, а така наречената обща миграционна политика, е всъщност икономически захват на Европа. Колко страни членове на ЕС, в това число и България взеха кредити за разрешаване на мигрантската криза? Какви са реалните резултати от това?

 

Заявленията на канцлера на Германия по повод мигрантската криза неведнъж предизвикват негативни реакции, а водената от Меркел политика на «отворените врати» среща масово неодобрение сред жителите на Германия и не само.

През 2015 година Германия счупи всички рекорди по количество приети бежанци. По данни на Евростат, за година страната е приела повече от 440 хиляди мигранти- абсолютен рекорд сред страните членки на ЕС, като в отчета е указано, че показателят превишава данните за 2014 година с 155 %, според други данни в Германия за изминалата година са пристигнали милион мигранти.

И докато през цялата тази година г-жа Меркел привидно дава пример за Европа с политиката на «отворените врати», уверявайки, че криза с бежанците няма, проблемът става все по- страшен за Европа.

Поредното заявление на немския канцлер, че Германия няма да влезе в дългове, и бежанците по никакъв начин няма да повлият негативно на икономиката, звучи почти абсурдно от една страна при такива очевидни цифри и факти.

От друга страна, означава и още нещо- че за бежанците ще плаща Европа.

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;