Какво се крие зад нагледните демонстрации на политически безумия на немския канцлер Ангела Меркел и миграционната криза?

Най- наболелия  и важен въпрос за Евросъюза днес, е как да се справи с бежанските вълни и проблемите произтичащи от мигрантската криза, на който очевидно обществеността не е получила ясен и смислен отговор.

И ако в света на голямата политика, нищо не се случва просто така, то значи задълбочаването на бежанската криза в Европа също не е е спонтанно явление, а по- скоро търсен резултат.

Какво имаме днес?

Европа- безпомощна и изплашена, в сегашното си състояние, е по-лесно податлива за приемане на решения, в търсене на спасителен вариант. Европа прие решението да е толерантна, да тегли заеми и да строи бежански лагери, да повярва на Турция, че ще помогне с решаването на кризата с бежанците, и дори да й плати за това. Все решения, които не водят до никъде. Още по-страшно: носят след себе си още повече опасности и проблеми.

 

98

снимка: Reuters

За изминалата година Европа сама успя да почувства последствията от тези решения. Масова истерия, безредици, инциденти и актове на насилие, станаха малка част от реалната картина и мащабите на проблема в действителност.

Паралелно с това, абсурдно, глупаво, с отсъствие каквато й да било  здрава мисъл и интелект, поведение / забележете, съвсем демонстративно/от страна на Германия в лицето на немския канцлер по отношение на миграционната криза- подценяване на ситуацията, безотговорност, старческа деменция, какво се крие зад това поведение? Ангела Меркел започна активно да твърди пред света, че ще приема всички бежанци и ще се погрижи за тях, по най-добрия начин, с послание и призив, Европа да последва примера й. Нещо като пиар на бежанците в Европа- докато шокът от поведението на немския канцлер предизвикваше спорове и полемики в политическото пространство,  започна налагането на темата с Турция. Едва ли случайно възникнала.

 

По такъв начин, с помощта на метода «шокова терапия», Европа доброволно и » с двата крака» влезе в капана на мигрантския ужас и кризата с бежанците, без да има време да си задава въпроси: кой е виновен за появата на потоците бежанци, от къде идват, защо идват, колко сред тях са представители на терористични формирования, как така Турция ще помогне и на кого ще помогне именно? Все логични въпроси, които все повече ще си задава Европа след първоначалния шок, и ще започне да вярва на очите си, а не на ушите си.

 

Ролята на Ангела Меркел в сценария по налагане на мигрантската криза е точно определена, и зад абсурдните и неадекватни заявления на немския канцлер стоят точни и ясни цели- а от действията й, може да се направи изводът, че позицията на Германия по отношение на бежанците, е само параван- прах в очите и подготовка за следващия етап: пълното покоряване на Европа.

 

Българска редакция News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;