НАТО изпрати в Сирия много повече самолети от Москва, но руската авиация показва значително по-високи резултати, благодарение на превъзходните умения на пилотите и мощността на бойната техника, пише немското списание Focus, позовавайки се на секретен аналитичен доклад на организацията.

 

В документа се казва, че 40 руски изтребители, дислоцирани в Латакия, извършват до 75 полета в денонощие, нанасяйки всеки път «точни и ефективни удари» по позициите на ИД. Силите на НАТО, които са в рамките на 180 бойни самолета, унищожават ежедневно само 20 цели.

 

Русия използва в Сирия най-съвременна техника: например, Москва изпрати в Латакия четири самолета Су-25, които, според оценката на експертите, превъзхождат болшинството западни самолети.

 

Москва използва сирийското въздушно разузнаване и данните от руските спецслужби, които постоянно информират за стратегическите важни обекти, се казва в документа.

 

Аналитиците от алианса отбелязват, че именно руската операция е заставили терористите от ИД да се спасяват с бягство от окупираната територия и да прекратят твърдата «демонстрация на сила».

 

«И макар западните политици постоянно да говорят за нападения от страна на Русия над въстаници и за многобройни жертви сред гражданското население, в доклада не се споменава нито веднъж за мирни жители, пострадали от руските авиоудари», — подчертава изданието.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;