Из позицията на Атанас Мерджанов от Коалиция «БСП Лява България» пред BG on AIR:

„Един от упреците към нас беше, че сме управление на задкулисието. Сегашното достатъчно прозрачно ли е? Нека Борисов каже истинските причини, заради които спира обществени поръчки“.

 

„Ние дадохме съгласие по много важни законопроекти, например – за строежа на оградата. Но от това нищо не последва, защото за година и няколко месеца е построена едва повината, при петорно по-висока цена. Без перспектива какво ще се случи през следващите няколко месеца и без гаранция за това дали ще бъдат осигурени допълнително средства“

 

„Имаме едно перчене и спиране на обществени поръчки, което не топли никого. Нима Борисов не знаеше на кого е дал обществените поръчки преди няколко месеца?“

 

„Ако някой си мисли, че без Борисов може да се случи нещо, жестоко се заблуждава“

 

„Нима не сме премиерска република?“

„Може би европейците са принудени да мислят за европейските пари за нещо по-различно — бежанската вълна“

 

«Станахме свидетели на ПР-акции, които са в основата на управлението на „Борисов-1“ и „Борисов-2“, например случая с почистващата фирма на летището, подарените метли и сълзите от благодарност. Българското правителство трябва да разчита на икономически растеж, а не само на европейски средства. Те са само добавка към БВП. Това е различието в политиката на ГЕРБ и БСП“.

 

«Да се каже истината за КТБ! От самото начало искаме президентът да отвори архивите и да покаже разговорите»

 

„Участвал съм в разговорите при президента. Нашето искане от самото начало беше президентът на България да отвори архивите и да покаже какви разговори водихме тогава, когато бяха усилията за затваряне на КТБ. Там се крият много интересни неща и да се каже обективната истина за тази банка“.

 

«Всички други доклади нямат смисъл, защото парите ги няма. Управляващите утежниха българските данъкоплатци с нови задължения, които да бъдат покрити с дълг от 16 млрд. лв., за който ние бяхме против“

 

«Комисията за Турция и Русия беше създадена заради съмненията за намеса на Турция във вътрешните работи на България. Няма нищо страшно да съществува и има доста неща, на които не се дава гласност. Това е като предупреждение към всички държави, че макар и малка, към България не може да се посяга по такъв лековерен начин“.

 

„БСП ясно трябва да знае кого представлява – честните и трудещи се хора, тези, които произвеждат, плащат си данъците и имат необходимост от сериозна грижа и защита от страна на държавата“.

Тагове: ; ; ; ; ;