Америка предостави на Турция «умни» бомби. Те пробиват железобетонни стени с дебелина почти 2 метра. Турците твърдят, че с тези бомби ще воюват успешно срещу Ислямска държава.

 

Никой не вярва на Турция. Вече.

 

Всички знаят, че главната им цел са кюрдите в Ирак и Сирия.

 

Има ли право Турция да бомбардира кюрдите, намиращи се извън територията на Турция?

 

Нима са терористи тези, които се борят за независима държава?

 

Да, в плановете на кюрдите влизат и територии, които са част от съвременна Турция. Но нима това е достатъчно, за да бомбардираш хора, населяващи чужда територия?

 

Дори вече ни писна да обсъждаме Ердоган. Такъв цинизъм, такава наглост, такава цигания, изнудване, шантаж, арогантност, лъжи, коварство, мания след мания…

 

Той, Нео Султанът, апропо, си е престъпник — доказа се, че съдейства на терористите. Проблемът е, че плановете му за Близкия Изток са изключителн опасни.

 

Американците от своя страна не считат кюрдите за терористи и на драго сърце им помагат. Но същите американци помагат и на турците, които се канят да бомбардират кюрдите с американските бомби…

 

И какво излиза тогава?

 

Излиза, че САЩ разпалват и подгряват, подгряват, подгряват конфликта. Да, напълно открито, вулгарно и цинично.

 

Турците поискаха САЩ да изяснят позицията си — те за турците ли са или са за кюрдите. Америка все още мълчи.

 

Мълчи, но снабди Анкара с умни бомби. Това е нещо като : «Вие си питайте, то не пречи да си питате. Ние ще си мълчим. И не забравяйте да си воювате помежду си. Ние ще ви гледаме».

 

Не, позицията на Америка не е свързана с планове да просъществува Халифата на ислямистите. Позицията на Америка дори не е свързана с планове да се създаде независим Кюрдистан.

 

Плановете на Америка са следните: в Близкия Изток да има постоянна война.

 

Да, те искаха и искат свалянето на Асад и разпъването на катарската тръба към Средиземно море, с което значително щяха да ударят по Русия. Но дори Асад да падне, а Катар да простре тръбата, войната там няма да спре.

 

Защото при какъвто и да е мир там — бил той под властта на Ердоган дори или под властта на кюрдите, или под властта…на марсианците, Американците в Близкия Изток се превръщат автоматично в излишни фигури.

 

Без война САЩ, казано в прав текст — отлитат от региона.

 

От което следва логичният извод: всички, които искат мир, трябва да решат следното: по какъв начин може да се изтика Америка от тази кървава земя …по възможност веднага?

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;