Народния представител на Украйна от блока на Петро Порошенко Вадим Денисенко е уверен, че Украйна ще загуби при провеждането на референдума в Холандия, тъй като Европа не иска да предоставя безвизов режим на Украйна.

 

93

 

 

» Украйна ще загуби на този референдум. И шансове, че ще спечелим на него, почти не съществуват. Може да се говори за анти-имигрантско лоби, което е победило в ЕС, както правят някои политици. Но в действителност- в ЕС просто не искат да ни дават безвизов режим. За какво им е на европейците  да разрешат безвизов режим на страна, която се  намира в състояние на война с РФ. Още повече, че последствията от тази война не са известни за никого.»- написа в профила си в социалните мрежи украинския депутат.

 

Денисенко е уверен, че европейците се страхуват от украинските бежанци, както се страхуват от наплива мигранти от Ближния Изток.

 

 

 

» За съжаление, живеем в илюзия на някакъв идеалистичен свят, в който добрите и мили европейци или американци ни помагат да излезем от кризата. Всъщност, ние сме изгодни за Запада, само като колония. Колония, която не надига глава и изпълнява чинно, всичко, което й наредят. Колония, която изнася малко зърно, бори се малко с корупцията и предоставя евтина работна ръка в съседните страни. При необходимост, страната може да бъде военен буфер с Русия»— написа още украинския депутат.

По- късно Вадим Денисенко изтри поста от страницата си в мрежата.

 

94

Референдумът за утвърждаване на Споразумението за асоциацията на Украйна в Европейския Съюз ще се състои в Холандия на 6 април 2016.

На референдумът ще бъде зададен въпросът: » За или против ратификацията на Споразумението за асоциация на Украйна в Европейския Съюз?». Холандците са единствената страна- член на Евросъюза, които не са ратифицирали договора от 394 страници за асоциацията на Украйна и ЕС.

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;