Социалните мрежи — задръстени от патриотични снимки. Патос. Патос. Патооооос. Честит празник, българи. На кои българи е честит?

 

Премиерът зове, че свободата се постигала с „много труд“. Те и робите много се трудят. Жътва е, пейте, робини…

 

По телевиденията маскирани „воеводи“ каканижат как си направили оръжия „реплики“ /цитатът е точен!????/ на пищови, ками и пушки, „ползвани“ по време на Освободителната война.

 

Показвали „много рядко“ /!????/ оригинала на Самарското знаме и юрууууш не на маслините, а на демонстрацията на роден „патриотизъм“.

 

Робите, заложени генетично, се изживяват САМО ДНЕС като „патриоти“ – Бунт на оружие! Да живей България!

 

Коя България да живей? ТАЗИ, която УТРЕ същите тия пищящи българи, ЩЕ ПОНАСЯТ РОБСКИ, РАБСКИ, СЛУГИНСКИ, БЕЗ ДА ГЪКВАТ, РЪКОПЛЯСКАЙКИ НА ДЕРИБЕИТЕ, КОИТО Я УПРАВЛЯВАТ?

 

Недоумението, наречено „български народ“. То изразява КОМПЛЕКСИТЕ СИ НА „ЮНАК“ РОБ, единствено по време на т.нар. „национални празници“, поствайки високопарни слова и снимки колко „горд“ бил българинът.

 

Колко да е „горд“ тоя българин, дето ТЪРПИ ХОМОТА НА ПРОСТАЦИ И МАФИОТИ, КОИТО ГО УПРАВЛЯВАТ?

 

Колко да е „достоен“ тоя българин, който върви и се точи като торба с картофи към Шипка – вижте репортажите по телевиденията! – и в него няма нито нерв, нито живот, а някаква флегматичност не само на движенията, а и на ума. За сърцето няма какво да говорим.

 

Какво „празнувате“ всъщност днес, тия, които впрочем не сте излезли в чужбина на ваканция?

 

Собственото си малодушие?

 

Собствената си УТРЕШНА низост – когато ще бъдете същите мишки, несмеещи да гъкнат пред СЕГАШНОТО РОБСТВО и чакайки НЯКОЙ ДРУГ да превърне главата си в бомба, за да ви освободи „еснафлъка“?

 

Какво „чествате“ – че още носим срама по челата – СРАМЪТ, че все чакаме НЯКОЙ ДРУГ да ни освободи, или че, ако шепа сърцати тръгнат с душите си да ви освобождат – ги предаваме всите до един!????

 

Веселина Томова

 

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;