Най-голямото предателство на българи е опитът България да стане 16-та република на СССР, обяви президентът Росен Плевнелиев на среща с българите в Чикаго.

 

„Вие говорите за патриотизъм, родолюбието и за 50-те, 60-те години — годините на социализма. Аз ще бъда много откровен с вас. България още не е приключила и не е затворила тази страница. За мен най-голямото предателство, най-големият отказ от държавност е решението на ЦК на БКП през 70-те години, когато 167 души единодушно гласуват България да стане 16-та република на Съветския съюз. Единодушно гласуват. Дали това се е случило в Първото българско царство, във Второто българско царство? Тази страница не е затворена. Аз се надявам, че няма да бъда забравена. Не може вие да подарите собствената си държава на друга държава», каза Плевнелиев.

 

Поводът за емоционалното изявление бе въпрос на емигрант дали Бойко Борисов ходи на тайни срещи в руското посолство.

 

Президентът обяви, че ще бъде публикуван архивен материал, който показва как ръководството на БКП гласува единодушно за подаряването на България.

 

 

„Нека да го извадим, да видим какво е било тогава, да го покажем на народа, за да преглътнем, да го затворим. Вие говорите за трудолюбие и патриотизъм. Те просто подаряват България, единодушно, два пъти гласуват», каза Плевнелиев.

 

Плевнелиев се прочу наскоро и с огромното бутафорно яйце, което подари на папата при посещението си във Ватикана, но пред пародийното му изявление за превръщането на България в 16-та република СССР, яйцето изглежда като дребна детска беля.

 

Що се отнася до архивните материали материали, те отдавна са публикувани, включително в интернет мрежата, но Плевнелиев или не ги е чел, или не е разбрал за какво става дума в тях.

 

Ето каква е истината от видеото:

 

 

Докато Плевнелиев се занимава да търси някакви доказателства за национално предателство през периода на социализма из архивите, той не „забелязва“, че днес е президент на 27-та република на ЕС – на държава реално отказала се от своя суверенитет и държавност.

 

Не „забелязва”, че вместо развитие на съвременните технологии (електроника, ядрена енергетика), новият европейски райх се стреми да ликвидира развитието на тези технологии в нашата страна.

 

Налагат ни като приоритет туризъм и селско стопанство, като страна от третия свят, и очевидно се стремят да бъдем колкото е възможно по-слаби и зависими.

 

Между другото, и като сателит на хитлеристкия Райх България ускорено се превръщаше в аграрно-туристически резерват на Германия, а за туземното население се готвеше съдбата на американските индианци.

 

 

Докато се занимава с търсене на теле под вола из архивите, главнокомандващият Плевнелиев е „пропуснал“ да забележи ликвидирането на всеобщата военна служба, рязането на ракети, самолети и танкове, наследени от епохата на социализма, превръщането на Народната армия, която 45 години гарантира независимостта на Родината и мира на Балканите, в малоброен професионален жандармерийски корпус, който може да се използва само за борба срещу народната съпротива вътре или извън страната.

 

Приказките за патриотизъм, родолюбие, държавност и суверенитет, излизащи от устата на човек, изпълняващ на практика функциите на губернатор на ЕС и командващ жандармерията на НАТО в България, не могат да се възприемат по друг начин, освен като подигравка с честта и достойнството на Родината.

 

 

Напъните на тема „национално предателство” на президента имат обаче по-дълбоки корени.

 

Те са част от неистовите напъни на реакцията у нас в миналото, а и днес, да залепи етикета „родоотстъпници” или „противодържавни елементи” на българските комунисти, на родолюбивите и трудолюбиви български граждани. Затова изявленията на управляващата върхушка не трябва да се подминават с лека ръка, на тях трябва да се дава решителен отпор чрез припомняне на  неопровержимите факти от нашата история.

Тагове: ; ; ; ;