За Бойко Борисов няма да си губим времето!
Него ЦРУ го легитимира и му отряза опашката като контрабандист, защото беше » наше» куче!
Статиите по онова време на в. «Дер Щандарт» и ДВ за тъмното минало на Борисов, естествено бяха неглижирани!
По този начин се циментира и зависимостта му от САЩ!
Пи Ар агенциите ѝ, заедно със зависимия и контролируем печат в България докараха до екзалтация нищо неподозиращия и непосветен в модерните методи на промиване на мозъци масов избирател.
Естественият резултат от този професионализъм бе, че сведе пускането на бюлетината за вече станалият»любимец» Бойко в чисто техническа подробност!
На следващите избори САЩ бе изненадана!
Техният човек остана извън борда, независимо от изборния резултат! Те загубиха възможността да диктуват  политиката на България спрямо своите интереси! Г-жа Клинтън за един ден обърна послушния Бойко на 180 градуса и Белене се замрази!
Обаче за Южен Поток  Бойко нямаше как да го направи! Г-жа Рийс побесня!
Добре организирани и режисирани протестите против Орешарски започнаха още преди сформиране на правителство. Глупостта на Станишев и Местан с Пеевски наляха вода във воденицата на г-жа Рийс!
Но кабинетът не падна, въпреки старанието на г-жа Рийс! Тогава САЩ размаха пръст на слугите си в Брюксел и те свършиха черната работа! Принудиха Орешарски да спре Южен Поток!
Демагогиите на чиновниците от Брюксел и Бойковите палячовщини след това бяха прах в очите на наивните!
Г-жа Рийс самодоволно потриваше ръце, умело прикрита съвсем далеко от суетата на събитията, които тя умело дирижираше!
Но ако днес по някакво стечение на обстоятелствата това става пред очите ни, против волята ни, съвсем аналогичен процес вече почти завършва за всички ония, които като Делян Пеевски ограбиха безцеремонно България в тъмните години на прехода.
В условията на демокрация не е достатъчно да имаш икономическата власт в ръцете си! Без политическата ти няма как да прокарваш своите интереси «законно»! И ако до днес наблюдавахме процеса на заграбване на икономическата власт, от днес вече е време да изгледаме и другия филм на капитала- този за политическата власт. Нищо, че Маркс ни го е казал навремето, за да ни отвори очите, както Джордано Бруно, но ние побързахме да го изхвърлим на бунището, защото 1% искаше така!
Ето как сами допринасяме да бъдем лъгани, използвани, манипулирани и натикани в живота, който живеем, без някой да го интересува дали ни харесва или не!
Спомнете си за Румяна Желева! Въпреки некадърността си, тя достигна недостижима за много кадърни хора, позиция!
ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО БЕШЕ ОТ 1%!
Благодарение на ГЕРБ!
Ами ако се разплете аферата с автомобилите на ралито «Париж — Дакар»?
Кого защитава така усърдно и гузно Цветан Цветанов и защо?
Ами Надежда  Михайлова с  приватизирания правителствен гараж, заменен срещу два апартамента. Днес ѝ е жизнено необходимо политическото реабилитиране! От едно обикновено момиче, без забележителни способности сега е крупен собственик на хотел до НДК!
И ако днес ние пак благоговеем пред Бойко Борисов или Реформаторския блок, то е защото не сме си взели поуката от всичко това. Независимо, че всеки от нас го знае, но може би съпротивителните сили на нашия мозък са сринати до основи и ние сме се превърнали развалини от дрогата, с която ни инжектираха цели 25 години!
Вярвам, че това  може да прозвучи като, че откривам топлата вода, но ми се струва, че е съвсем друго, когато човек го изрича на глас. И може би колкото по-често, толкова по добре. Все пак макар и слабо, действа отрезвително за известно време! Защото » децата ни мрат в задушната смрад, а ние бездушно превиваме врат и мълчим, позорно мълчим…..»
И ако през XIX в. и  началото на XX в.   експлоатиран от капиталът е бил основно  пролетариата, то днес  модерният капитал извлича с помощта на държавата незаработено богатство в несравнимо по-голям размер от цялото общество.
Ето защо 99-те процента имат еднакви интереси, коренно различни от тези на 1%! Естествено се налага лозунгът:  » Граждани от вси страни, съединявайте се» като имам в предвид, че и дребният бизнес е също подложен на експлоатация, зорко следен и ограничаван в сферата на действие от 1%!
Едва ли простотията и еснафлъкът на капитала може да се противопоставят на огромния интелект, притежаван от интелигенцията в състава на тези 99%, която също получава мизерно заплащане срещу несравнимо огромния принос, който носи на обществото с този на капитала, особено банковия и няма начин да не поведе един ден 99-те % за защита на общите интереси!
Ето тази несправедливост няма как да не мотивира всички тези 99%, заедно да извоюват своето право на истински господари на света! А когато се изчерпят възможностите на капитала да бъде полезен на обществото в ролята на домашно животно и да го прати в музея на човешките сечива, с които си е служил човека от клона та до днес!
Като финал пак се изкуших да цитирам този прекрасен, съвременен анализатор на капитализма. И ако Маркс по понятни причини е останал на второ място като номинация за Нобелова награда, то този несъмнено заслужава дори и по-голямо признание от наградата на Нобел!
      
  «Фактът, че единият процент формира така успешно обществените възприятия, показва колко податливи на въздействие са убежденията. Когато хората участват в това, ние го наричаме «промиване на мозъци» и «пропаганда»!
       
» Когато една група с интереси държи твърде  много власт, тя успява да създаде политическа система, от която самата тя да се облагодетелства, вместо да се облагодетелства обществото като цяло.»
       
  » Казано без заобикалки има два начина да станеш богат: да създадеш богатство (с обществено плезен принос) или да вземеш  богатството от другите»
         
 » Един от най-ефикасните начини да се повлияе върху общественото мнение е да се спечелят политиците. Въпреки всичко политиците търгуват с идеи! Политиците имат стимул да прегърнат идеи, които служат на богатите! В някои страни политиците могат директно да бъдат купени.»
        
   «…но има нещо, което парите не могат да купят: това, че съдбата му ( на 1%) е свързана с живота на 99-те процента. По пътя на историята това бе нещото, което единият процент наистина научаваше. Но често бе твърде късно.»
Мечтата и препоръката на Стиглиц е:
«Да имаме държава и общество, които служат на всички хора- работещи в съответствие с принципите за справедливост, честна игра и равни шансове , — не става от само себе си. Някой трябва да се погрижи за това.» 
И той посочва рецептата за осъществяването на тази държава:
  «Въпреки това с провала на комунизма стана очевидно да се приеме, че държавата трябва да има ДОМИНИРАЩА роля в икономиката. Идеята, която проповядваме тук-че е необходимо да съществува баланс между ролята на пазарите, държавата и гражданското общество,- еволюира по съвсем естествен начин. Идеите как да се постигне този баланс може да се различава в различните страни и в различни времена. В Източна Азия ( този баланс се осъществява) от идеята за ПРОГРЕСИВНАТА ДЪРЖАВА.( Там ролята на гражданското общество се изпълнява от еднопартийно ръководство)»
                                                                                               ДЖОУЗЕФ СТИГЛИЦ- Лауреат на Нобелова награда по икономика за 2001г,съветник на Клинтън, преподавател в Колумбийския университет на САЩ
         Само по този начин на 1% може да се сложи намордник и да се държи на къса каишка! От безконтролен господар да стане послушно домашно животно, работещо единствено в полза на цялото общество!
Автор: В. Дедински