Вице-премиерът на Русия Дмитрий Рогозин иронизира изявлението на командващия силите на НАТО в Европа Филип Бридлав за «неточните удари» ВКС на Русия в Сирия.

«Специалистът по бомбардировки на афганистански сватби ни обвини в «неточни бомбардировки», — написа Рогозин в акаунта си в Туитър.

 

Преди няколко часа Рогозин нарече пак в Туитър генерал Бридлав «сватбения генерал».

С больной головы на здоровую — специалист по бомбардировкам афганских свадеб обвинил нас в «неточном бомбометании»

 

По-рано главнокомандващият Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа Филип Бридлав заяви, че «…руските партньори в Сирия използват въоръжение, което не се отличава с висока степен на точност. Процентът на високоточното оръжие е много малък, което довежда до голям поток на бежанци».

 

Американският генерал обвини Москва и Дамаск, че «превръщат миграцията в оръжие, с което се опитват да сломят европейските структури и европейската решителност».

 

Действията на оглавяваната от САЩ коалиция в Сирия, действаща без позволението на Дамаск, често стават обект на присмех.

 

Например, през октомври централното командване на силите на коалицията се отличиха с успешната си бомбардировка в околностите на населеното място Мара, по време на която бяха унищожени два ескаватора.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;