Из интервю с Васил Филипов, бивш директор на «Булгаргаз», енергиен експерт
«Съветските агенти не са спирали да владеят всички държавни структури», — твърди Филипов.

 

«Кремъл продължава да съществува заради татаро-монголски орди, които се занимават само с грабежи, кражби, измами и окупации, твърди бившият директор на «Булгаргаз» и енергиен експерт

 

 

 

«В България руското и турското присъствие на разузнавателни и шпионски структури не е преставало. Липсата на спазване на законите у нас прави привлекателна станата ни за подобни имперски държави.

 

Около ситуацията с обявяването на турското аташе Угур Емироглу за персона нон грата се получи разнобой между управляващите и „спящите” дейци, които обслужват чужди интереси.

 

Напоследък лъснаха лицата на хора, които се занимават с антибългарска дейност и контрабанда на територията на Турция. Турското правителство даде шах на някои наши политици и им показа, че дейността им няма да бъде толерирана на тяхна територия.

 

В отговор нашето правителство направи някакъв еднократен акт, подчертавайки, че Угур Емироглу не е желан. За съжаление, в страната има много такива хора, които работят включително и в правителството, за чужди интереси на двете страни. Те никога не са си ходили от тук, тъй като умеят да се самовъзпроизвеждат.

 

Опасното в случая е, че в България с лекота се провеждат хибридни войни и клеветене, докато обществото се срутва необратимо. Въпросният Угур Емироглу е един елементарен прошляк, който е обикалял селца в Бургаско, за да говори на турски език. Аз обаче познавам добре района. Нашите българи там, които приказват лош турски език, не са толкова ориентирани да се турчеят. Това, че той е направен персона нон грата, не е чак толкова голямо постижение, че да се вдига шум около него.

 

Огромният проблем е, че Русия и Турция имат шпионски и агентурни апарати в държавни звена, които работят необезпокоявано и няма кой да им потърси отговорност.

 

Това са прокуратурата, парламентът и правителството.

 

Държавата ни е разграден двор, в който не се милее за родината ни. Благодарение на чуждите шпиони в администрацията, сме обречени на забвение. Налице е освен шпионска дейност, и криминална, тъй като тези агенти припечелват, като обслужват чужди фирми на Русия и Турция.

 

Нашата прокуратура си стои някъде в дъното и потрива самодоволно ръце, без да си заработва статута, че е оторизирана да преследва, да обвинява и да наблюдава спазването на закона. Прокуратурата е една организация, пренаселена от престъпници и от хора без морал. Крайно време е да отидем към избори за Велико народно събрание за приемане на нова Конституция, и с големи букви в първия й член да се напише „Отговорността и справедливостта трябва да възтържествуват”. Никой не носи отговорност в България. Всеки гледа да се възползва и да се прикрие от името на държавата. От там идва и липсата на мотивация сред младите хора, които напускат страната ни. България тепърва ще осиромашава, тъй като се управлява в годините на Прехода от безродници, за които всички знаят, но няма кой да им потърси отговорност. Главният прокурор трябва да контролира тези процеси, а вместо това той само седи и си чеше корема и гушата. Аз мисля обаче, че това няма да се търпи още дълго.

 

Прокуратурата преследва всеки друг, но не и престъпната група от последователи на БКП, които още управляват държавата. Партията се разпадна, за да се преименуват членовете й на социалисти, седесари и царедворци.

 

Делян Пеевски е един младеж, който не е стигнал средно ниво на развитие. Той е избутан от определени кръгове, създаден му е някакъв образ и кръгът от старейшини около него върлува и мърсува. Една част от него са свързани с руските тайни служби и конците им се дърпат от Москва.

 

Турското правителство може да развива неоосманиски идеолгии, но те засега не са дали кой знае какви съществени резултати за икономическо ограбване на страната ни. Към Турция от наша страна не отива нищо.

 

Парите ни се харчат за Русия, от където се спускат указанията към агентите, които навсякъде са овладели държавните структури…

 

От 1991 г. се води хибридна война от руска страна.

 

Нашето общество постоянно е заблуждавано, репресирано и дезинформирано.

 

Който не е удобен на Кремъл, е нападан от руските агенти тук. Такъв е примерът с президента Росен Плевнелиев, срещу когото се изсипаха какви ли не помии от агентите на съветската школа.

 

ДПС са шменти-капели. Основната агентурна част на тази партия е от Държавна сигурност. През 1996 г., когато още Бриго Аспарухов беше началник на Националната разузнавателна служба, делата на тези агенти бяха занесени в Москва, докато бъдат разследвани. Българските шпиони тогава бяха разместени и им се намериха различни постове, за да ги издържа държавата. За това, че създават комисия в Народното събрание именно от ДПС, един нормален човек може да го напуши смях…

 

 

Бойко Борисов се чуди накъде да хване и на кого да угоди. Той управлява на принципа „каквото му докладва закостенялата администрация, го разрешава на крак”. Премиерът не трябва да разпределя обществените поръчки, а да намери около себе си умни и грамотни хора. Управляващите трябва да могат да предизвикват политици, които да развиват територията ни. За разлика от това, което прави Меркел, ние стоим и се къпем в радио вълни.

 

Над 95% от медийната собственост е руска и няма как да не слушаме и да не четем тяхната пропаганда. Русия е голяма територия с ограничено качество на населението. Там алкохолизмът и наркоманията са много широко разпространени, а вече имат и около 2 млн. души болни от СПИН. Т.е., облъчвани сме от една болна държава.

 

Тя има изградена традиция и останали татаро-монголски орди, които се занимават с грабежи, кражби, измами и окупации. Русия живее по този начин. Тя го прави и с нас през 1944 г. Кремъл продължава да създава партии в чужди държави, за да ги подкопава и да живее на техен гръб чрез агентите си.

 

В Германия, например, има оставен огромен шпионски апарат след падането на Берлинската стена, особено в източната й част. Това е голяма държава, която руснаците искат да разклатят чрез мигранти.

 

Кремъл бомбардира мирни граждани в Сирия, които бягат в Турция.

 

От там вместо да ги отведат в Иран, защото са шиитски народи, ги водят в Гърция и в България.

 

Руснакът трябва да бъде пъден отвсякъде, защото мисли подмолно с нож в ръката и с пистолет в другата.

 

Европа ще има проблеми с Москва заради действията й, които е премисляла десетилетия какво и как да се случи на континента. Тук народът също е изнервен от тези изкуствено създадени проблеми и трябва да внимаваме да не запалваме искрата.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;