Камен Попов, председател на Национален Форум «Обединение»  успя да зададе няколко въпроса на един от най-ярките политически образи в Русия- Владимир Жириновски. 

След ефира на предаването «Поединок», Камен Попов успя да се включи в разговор с лидерът на Либерално-демократичната партия Владимир Жириновски, задавайки актуални въпроси касаещи отношенията на страната ни в контекста на геополитическите сътресения- България и Нато, България и Русия- видео от разговора можете да видите тук.

 

 

58

 

Камен Попов:–  Здравейте, благодаря за възможността за този разговор с Вас- да се представя, Камен Попов от България. Като продължение на Вашата тема за Турция искам да чуя Вашето мнение и за нас. Получава се така. Ние сме славянски народи. България е член на НАТО, а ситуацията в момента много сложна там. Възможно ли е славяните да бъдат изправени един срещу друг? Какво мислите по този въпрос? Нато, България, Русия- трябва ли България да се страхува и какво да правим в тази ситуация?

 


Владимир Жириновски:– България не трябва да се страхува от Русия, макар ние да имаме отрицателен опит. През Първата световна война България е била на страната на Германия срещу Руската империя, по време на Втората световна – на страната на Хитлер срещу Съветския съюз, а сега е в НАТО – също реално против нас, защото се подчинява на алианса. Ако от България поискат да прехвърли дивизия на Източна Анатолия на помощ на турците срещу Сирия и кюрдите, то това е печално. Ще се наложи да ги бомбардираме, ще унищожим всеки, който се появи на територията на Сирия. Всеки, който пресече сирийско-турската граница, ще бъде унищожен, изцяло. Няма да остане нищо. Дори и там да се окажат българите. Какво да се прави, нека да мислят. Излезте от НАТО! Ако не искате, не изпращайте войски там, където може да има сблъсък с руската армия.

Камен Попов: -Много дезертьори ще има на този фронт…

Владимир Жириновски:-Да бягат всички- мой съвет към тях, и турските войници да бягат. Всички трябва да бягат и да не се озовават на територията на Сирия, защото всички там ще бъдат унищожени. А турската армия въобще трябва да дезертира.

Камен Попов:– Ако ви се случи, така съвсем неочаквано да  бъдете български политик или да се окажете на мястото на български политик, Вие  какво бихте направили в такава  ситуация?

Владимир Жириновски:– Бих се обърнал към Москва с предложението, че излизаме от НАТО и България встъпва в митническия съюз и ОДКС.

И ние ви откриваме всички икономически възможности.

Ще ви дадем най-евтиния газ, ще купим всичко от вас – плодове, зеленчуци, вълна… Всичко, което имате, ние сме готови да купим. Вашият народ ще живее по-добре.

Не разбирам логиката! Та вие започнахте да живеете по-бедно, отколкото, когато имахте връзки със Съветския съюз. И какво пречи да бъдат възстановени връзките с Русия? Какво ви дадоха НАТО, Евросъюза, еврото, Шенген-а? Нищо не ви дадоха. Затова има само едно спасение за България и може би даже и за Румъния и Украйна – това е съюзът с Русия. Ние със сигурност ще ви приемем и без каквито и да било условия ще ви помогнем във всичко. И вие сами ще се спасите. Българите сте ни най-близки – една азбука, една религия, един народ. Хиляди руснаци живеят у вас днес и имат своите вили. Защо да воюваме? Ние не искаме!

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;