Жената, задържана в понеделник на улица в Москва, с отрязана детска глава викала «Аллах акбар!» и разговаряла сама със себе си.

 

Това разказват няколко свидетели на трагедията, работещи в търговски обекти, намиращи се близо до мястото на задържането й.

 

«Тя се приближи да станцията на метрото с червен пакет, от който измъкна главата на детето. Ходеше по улицата и нещо викаше, но никой не се приближаваше до нея, всички се страхуваха», — разказва една от свидетелките на случилото се.

 

Според думите на друг очевидец, жената ходела по улицата с отрязаната глава в ръце около 20 минути преди да бъде задържана.

 

«Жената ходеше около търговския център, държеше в ръка главата на детето. Викаше «Аллах акбар!», — разказва друг свидетел.

 

Съдейки по разпространеното в интернет видео от извънредното произшествие в Москва, жената е говорила на руски, макар и с акцент, заплашвала е преминаващите покрай нея.

Според друг очевидец, след няколко минути се е появил полицай, но когато той тръгнал към жената, тя му изкрещяла да не се приближава към нея, защото ще се «самовзриви».

 

«Когато се появиха другите полицаи, те преградиха тротоара и не пускаха никого до нея, после започнаха да пристигат още и още полицейски коли и накрая я задържаха», — разказва свидетелка.

 

Според данни от полицията, жената не е била снабдена с взрив.

Не са известни причините, в резултат на които бавачката е отрязала главата на детето, запалила е апартамента и е излязла на улицата в «явно неадекватно» състояние.

 

Ако жената, гражданка на Узбекистан, бъде призната за вменяема, я заплашва продължително пребиваване в затвор.

Още подробности около трагедията в раздел «Статии» в този сайт, със снимки и видео.

Тагове: ; ; ; ; ;