Районът на метро-станция „Октябрское поле“ в Москва бе отцепен от правоохранителите на руската столица, след като жена, която с отрязана глава на четиригодишно момиченце, започнала да вика на висок глас „Аллах Акбар“ и заплашвала да се взриви, съобщи РБК.

 

В апартамент в района е било намерено овъглено тялото на обезглавеното дете.

Riafan.ru информира, че това е 38-годишната Гюлчехра Бобокулова от Узбекистан — бавачка на детето.

През януари тази година бавачката е получила нов паспорт. Установено е, че след като отрязала главата на детето, тя запалила апартамента, намиращ се на ул. «Народно опълчение».

След това с главата на 4-годишното момиченце тръгнала към станцията на метрото, викала на висок глас «Аллах акбар» и заплашвала да се самовзриви. Точно там и била арестувана от московската полиция.

Руски психиатри-криминалисти твърдят, че бавачката със сигурност вече е била болна преди да бъде наета на работа. Те допълват, че не са се сблъсквали с подобни зловещи прояви в дългогодишната си работа.

Общоруският конгрес на узбиките вече съобщи, че ще съдейства на властта в Русия около установяване на причините за нечовешкото убийство. Неговият председател Ибрахим Худайбердиев вече съобщи за руската преса, че това не съответства на каноните, към които се придържат «майките от Узбекистан».

Джихадистката е задържана от полицията, назначена е съдебно-психиатрична експертиза. Поведението на жената е било неадекватно, предстои изясняване на ситуацията около психическото й поведение.

Родителите имат и 15-годишен син. Майката на убитото момиченце работи в Сватбен салон, а бащата е монтажист във фирма за интернет. Семейството пристигнало в Москва от Орловска област.

В понеделник сутринта, около 9;40 часа съседите чули шум, а след това започнал пожарът. Коридорът бил силно задимен, съседката от съседната квартира трябвало да бъде евакуирана от пожарната.

Жената била облечена цялата в черно и в ръцете си държала отрязаната глава на детето. Според очевидци, заплашвала да се взриви.

Видео на бавачката с отрязаната глава на 4-годишното дете в Москва:

Тагове: ; ; ; ; ;