Кадри Джамил: Турция нарушава резолюцията на ООН по примирието в Сирия

Дата на публикуване: 29 02 2016, 16:44


Действията на Турция по отношение на Сирия се явяват нарушение на последната резолюция на Съвета за сигурност на ООН, заяви в интервю пред агенция  Sputnik секретарят на партията » Народна Воля» и член на ръководството на » Фронт за промяна и освобождение» в Сирия Кадри Джамил.

 

56

» Турция нарушава последната резолюция на Съвета за Сигурност на ООН  бомбардирайки сирийски територии и оказвайки помощ на бойците, които преминават от Турция в Сирия«- коментира Джамил, допълвайки, че Турция трябва да бъде заставена да уважава решенията на ООН.

» Международната общественост трябва да помисли как това да бъде спряно, и как да накара Турция да уважава решенията на Съвета за Сигурност на ООН»

 

«Съвета за Сигурност на ООН разполага с групи, които следят за режима по прекратяване на огъня. Тези групи ще докладват и съответните изводи ще бъдат направени»- добави още Кадри Джамил.

 

Припомняме, че Съвета за Сигурност на ООН единодушно подкрепи режима за прекратяване на огъня в Сирия с последната си резолюция.

Примирието в Сирия влезе в сила в полунощ на 27 февруари 2016 година.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий