Заради санкциите обема на италианския износ към Русия достигна най-ниските си показатели за последните

10 години. Впрочем, загубата на руския пазар нанесе не само финансови щети. Отсъствието на италиански стоки на руския пазар, доведе до появата на имитации, които същественно вредят на имиджа на производителите от Италия, пише изданието La Repubblica.

 

 

AppleMark

Според данните на италианската асоциация на селскостопанските производители Coldiretti, охлаждането на отношенията между Европа и Русия, и въведените санкции са повлекли след себе си сериозно съкращаване на италианския износ за Русия, който е достигнал най-низкото си значение за последните 10 години съобщава
 La Repubblica.
» Санкциите станаха основа за продължителна търговска война, която нанесе щети на ключови отрасли в италианската промишленост, започвайки от продоволствения сектор, и стигайки до стоки от модната и автомобилна индустрия», — заявиха представители от асоциацията, отбелязвайки още, че в сравнение с 2013 година, когато още не са били въведени санкциите, обема на износа за 2015 година е претърпял съкращаване с 3,7 милиарда евро и е съставил 7, 1 милиарда.
Най-много поражения е понесъл селскостопанския сектор. Освен директните щети, предизвикани от ембаргото на Русия за доставка на продукти от страните на ЕС и редица други държави, санкциите са довели и до множество косвени последствия. Конкретно, загубата на руския пазар, е довела и до значителен спад в цените на продукцията, и до  появата на продукти- имитация, които нямат нищо общо с Италия.
Освен загубите в селскостопанския сектор, са пострадали и други отрасли- заради санкциите сериозни загуби са претърпели в текстилната промишленост, производителите на мебели и автомобили.
Все повече страни от ЕС настояват за отмяна на санкциите.
Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;