„Разговорът за олигарсите не е възможен без разговора за българските премиери. Олигарсите са продукт на българските премиери», — каза Лютфи Местан в ефира на bTV тази сутрин.

Той добави още:

„Олигархът има връзка не просто с политическия елит, а с властта. Не може да разглеждате олигархията просто в рамките на една или друга партия. Олигархията е продукт на определена властова корекция в интерес на определени личности, отбеляза господин Местан.

 

В България или няма олигарси и по тази причина премиерите не знаят кои са олигарсите, а ако има олигарси, компетентният орган, който може да отговори на този въпрос, са българските премиери.“

 

„Мисля, че е значително влиянието му. Точно от това значително влияние е продуцирана тезата, че ДПС се определя като партия на бизнес-интересите. От една страна е искреният мотив, с който избирателите гласуват за своите права и свободи, а второто лице е в начина, по който този искрен вот се използва за удовлетворяване на бизнес-интереси. Неслучайно публичният образ на ДПС е здраво скрепен за мита за олигархичната партия.»

„Когато държат под контрола си всички регулатори и са във връзка с властта, тогава вие имате богат човек, който трупа капиталите си за сметка на други бизнесмени.“

Тагове: ; ; ; ; ; ;