В Министерство на отбраната в Москва са коментирали поредните „атаки“ на САЩ срещу Русия. Според официалния представител на ведомството генерал-майор Игор Конашенков подобна политика имала обяснение – „руската заплаха“ отдавна е станала икономически изгодна за Пентагона и Белия дом, твърдят в „Московский комсомолец“.

 

Поредната вълна на нападкиса  ускорили дискусиите в Конгреса на САЩ за военния бюджет за 2016 г. Именно „финансовият въпрос“ е станал причина за нови „откровения“ и критики от страна на американските военни, които според Москва са предсказуеми, тъй като в края на краищата пиар подходът с „руската заплаха“ се „продава“ на обикновените американци от доста години и десетилетия.

 

„Още от средата на миналия век „руската заплаха“ стана най-успешната „продажба“ от Пентагона не само за Конгреса, но за партньорите от НАТО. Затова за нас не са неочаквани гръмките заявления на американските военни, обявили Русия за основна заплаха за националната сигурност на САЩ“, е коментирал Конашенков и иронично попитал: „Какво ли биха правили без нас?“.

Тагове: ; ; ; ;