Сирийските спецчасти «Тигрите», бойците от САА и опълченците продължават настъплението си срещу ИД по «пътя на живота» за Алепо.

 

Военните кореспонденти публикуваха видео от настъплението и резултатите от бойните действия, разрушените сгради, използвани от бандитите в качеството им на огневи точки, около пътя се виждат изгорени картечници, залети с кръв.

На кадрите се вижда работата на войсковите части. Врагът е атакуван с танкове Т-72, зенитни оръдия, малки реактивни системи за залпов огън, качени на джипове. Пехотинците се придвижват около автомагистралата, встрани от която горят унищожени и разрушени позиции на терористите. Камерата вижда труповете на бандитите, унищожени от сирийските военни по време на щурма.

 

В северо-източната част на провинция Хама, спецчастите «Тигрите» с подкрепата на отрядите на палестинската милиция «Лива Ал-Кудс», «Команда 3», спецчастите «Гепард» и опълченците от Народната отбрана влязоха в бой за стратегически важния град Ханасер, който по-рано бе окупиран от ИД.

 

«Тигрите» под ръководството на полковник Сухейля ал-Хасан и техните съюзници с щурм завзеха позициите на ИД на южния фланг на Ханасер и се укрепиха по периметъра на градчето, след това успяха да нахлуят в населеното място, изтласквайки джихадистите.

 

«Тигрите» и съюзниците им влязоха в населеното място Шилала Ал-Кабира в резултат на ожесточен бой с агресорите. По-рано през нощта спецчастите освободиха населеното място Расм Ал-Нафал.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;