Вице-председателят на Съвета на Федерациите на Русия Илияс Умаханов и председателят на комитета по международни въпроси към Консултативния съвет на Саудитска Арабия Насер бен Абелазиз ад-Дауд изразиха подкрепата си за укрепване на междупарламентарното сътрудничество между двете страни по време на срещата си в четвъртък.

 

 

«Надяваме се, че вече състоялите се разговори и тези, които предстоят, ще изготвят пътната карта за нашето междупарламентарно сътрудничество. Живеем в сложно време, ролята на парламентаристите е много важна в тези условия, тя нараства», — заяви Илияс Умаханов на срещата си със саудитската парламентарна делегация.

 

Той отбеляза, че по-рано контактите между руските и саудитските парламентаристи са били епизодични.

 

«Затова много разчитаме, че вашето пристигане ще положи началото на по-системна взаимна работа, ще позволи максималното сближаване на нашите позиции по актуалните международни въпроси и максимално ще съдейства за развитието на двустранното сътрудничество между страните по всички направления — в икономиката, в хуманитарната, политическата сфери», — добави той.

 

На свой ред саудитският представител добави, че «много разчита на подобни обменни визити».

«Много сме доволни от тези контакти, които вървят на различни равнища, но преди всичко на най-високото между нашите две страни, за благото и развитието на отношенията между нашите две държави», — добави той.

Тагове: ; ; ;