Експозиция за Руско-турската война в руската Дума

Дата на публикуване: 25 02 2016, 10:00


Сергей Наришкин, говорителят на Руската Дума, припомни крайния резултат от Руско-турската война от 1877-78 година — възстановяването на българската държава и пълно освобождение на българския народ от османското робство, предаде ТАСС.

 

Турция отново «е на страната на злото«, допълни Сергей Наришкин при откриването на изложба от гравюри и фотографии, посветени на 139-та година от освобождението на България от турското робство, експозицията е в Държавната Дума на Русия.

 

„Историята отново се повтаря. В днешното глобално противопоставяне на доброто и злото Турция отново е на страната на новите варвари на 21 век – международните терористи. А Русия, както и в миналото, оглавява борбата с общия враг за цялата световна цивилизация”, допълни Наришкин.

 

Експозицията е в памет на руските войни и българските опълченци, които рамо до рамо се сражаваха срещу общия враг, добави Наришкин.

 

Говорителят на Руската Дума благодари на българския народ за „благородното отношение” към падналите воини от руската армия, напомняйки, че улици и площади в българските градове носят имената на руски генерали.

 

А отношенията ни с българския народ, културните и духовни връзки, родството между двата народа – всичко това е по-силно от каквито и да са опити за разделение на народите и страните ни, подчерта Наришкин.

Тагове: ; ; ; ;

Добавить комментарий