България днес: изгледайте това видео, и ще ви заболи. Изгледайте го без да казвате думичка- обаче докрай!

 

Това е кадър уловил болката на народ, излязъл да погледне в очите истината: че помни великия син на България- Левски, и вика в душата си възмутен пред паметника.

Истината не може да бъде скрита. Кръвта и духът не могат да бъдат подменени.

 

И е тъжно- да знаем, че думите днес се използват без смисъл.

Левски не може да бъде прочетен като реч, колкото и красиво да е написана речта. Защото любовта към родината, дългът, честта, достойнството и патриотизма не могат да бъдат имитирани. Левски може да бъде само завет- памет, вяра и надежда, че не сме забравили кои сме. От там идва възмущението. Левски не може да бъде четен като политическо обръщение- Левски трябва да бъде изричан, чувстван, с всяка клетка, защото е част от тази памет за любов, народ, родина.

 

Държавникът, не може да бъде назначен за мениджър на държавата. Държавникът трябва да е водач- син на рода си и баща на страната си. Държавникът, не се казва «президент» и не играе роля- защото  отговорността на държавникът, е негова мисия: велика и страшна, да не предава никога народа си, в най-трудните времена когато всичко, изглежда изгубено, да вдъхва любов и увереност, за да продължи с достойнство съдбата си.

 

Изгледайте това видео докрай- и ще ви заболи, това е нашата обща болка, и тя напомня, че докато помним Левски, и ни боли, значи все още сме един народ.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;