Управляващата администрация в Берлин е убедена, че Владимир Путин иска да навреди на Ангела Меркел или дари да я свали от поста й, — твърди изданието.

 

Именно тя в неговите очи представлява опора на европейския фронт срещу Русия, — твърди кореспондентът на изданието Боян Панчевски.

 

Източници, близки до канцлера на Германия, съобщили на изданието, че решението да се задейства Федералната служба за защита на Конституцията и Федералното разузнаване на Германия, е било взето от Меркел след т.нар. «дело Лиза».

 

«Намесата на Лавров се превърна в последната капка», — съобщил за изданието източник от правителствените кръгове на Германия.

 

Според него, лидерът на руската външна дипломация бил предприел «изключителна атака към немските власти с единствената цел да разпространяват дезинформация и да посеят паника сред мигрантите».

 

Както съобщава Sunday Times, немските средства за масова информация вече били писали за «петата колона», която служила на руската пропаганда, — продължава изданието.

 

Освен това, Европейската служба за външнополитическа дейност (своего рода МВнР на тази международна организация), ежемесечно публикували фалшификации в руските медии, съобщава британският вестник.

 

Според източници на Sunday Times, в последните месеци Германия все по-често става цел на медийните кампании на Кремъл, главно свързани с миграцията.

 

«Ако Русия се избави от Меркел, това ще бъде за нея велико благо, особено, когато Европа се разцепва на части от различни кризи. Но за ЕС това ще се превърне в катастрофа», — цитира изданието думите на един от високопоставените западни дипломати.

Тагове: ; ; ; ; ; ;