Кмета на Лондон Борис Джонсън смята, че Великобритания не е получила голяма самостоятелност след преговорите на Европейския Съюз в Брюксел, и подкрепя идеята за излизането на страната от ЕС.

Борис Джонсън заяви, че Великобритания трябва да си върне правото сама да решава вътрешните си въпроси.

Според него, членството  в Евросъюза вреди на суверенитета на Великобритания, а сключеното споразумение с Брюксел и Дейвид Камерън няма да донесе фундаментални промени в отношенията с ЕС, съобщава Би-би-си.

 

25

 

» С Европа проблема е в това, че тя размива суверенитета на Британия- и във въпросите по заетостта, и по въпросите със пограничния контрол, и по въпросите за правата на човека, и всякакви други неща»,-заяви лондонския кмет, който е и член на Консервативната партия.

 

За противниците на членството на Великобритания в ЕС, такава подкрепа в предверието на назначения за 23 юни референдум, е много сериозно приимущество.

 

По-рано Дейвид Камерън успя да постигне нови условия за специалния статус на Великобритания в Евросъюза на преговорите в Брюксел. Сега британския премиер обещава да убеди съотечествениците си да гласуват срещу излизането от ЕС. Противниците на Камерън и привържениците на Brexit смятат, че Великобритания е получила твърде малко преференции и трябва да напусне Евросъюза, включително и Джонсън, който обеща провеждането на собствена кампания посветена именно на излизането от ЕС, наричайки референдума » шанс за реални промени».

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ;