Съветникът на президента на Сирия, Бусейна Шаабан заяви, че западните страни трябва да помагат в борбата с терористичната групировка ДАЕШ, а не да хвърлят бепочвени обвинения към руските и сирийски войски за гибелта на мирните жители.

 

Шаабан смята, че само обединение на усилията в това противостояние може да донесе спасение за сирийския народ, а не взаимни обвинения, които не водят към нищо.

29

При което, допълва, че паниката на властите в Турция, е започнала, именно след успехите на правителствените войски на Сирия и ВКС на Русия. Съветникът на президента Башар Асад, напомни, че Турция има голяма роля в разпалването на военния конфликт, тъй като е оказвала помощ на терористите в региона още от 2011 година.

Сега турски военнослужещи обстрелват населени места в Сирия. По думите на Бусейна Шабан, именно турските власти са организирали мигрантската криза, в желанието си да възстановят Османската империя, и за това западните лидери трябва да си дават сметка, че Турция не може да бъде смятана за помощник в борбата с тероризма.

И делението на «умерена» или «неумерена» опозиция е напълно безмислено, когато такава опозиция си позволява да убива невинни хора, да насилва жени, да напада училища и джамии, подчертавайки, че нито един западен лидер, не би признал подобна опозиция за нормална в страната си.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ;