Все по-ожесточени стават информационните битки, а новините все по-цинични и скандални.

Едновременно с тази тенденция, обаче, напук на всички задкулисни планове и изкусни манипулации, като кокиче- крехко и безпощадно чисто прораства живия пулс по балканските вени- възкръстването на балканския дух- горд, непокорен и силен.

 

Защото истината винаги си пробива път, независмо колко са силни лъжите. И колкото да ни убеждават, че Нато е защитник и ще ни пази, и колкото и да ни зомбират как искаме да сме част от Нато- кръвта вода не става.

 

41

 

Искат ли Балканите Нато? 

Западните медии сякаш все забравят този простичък, но важен въпрос. Забравят да питат българите, сърбите, черногорците, и не просто забравят- не искат да чуят отговора, заслепени в болните си амбиции.

 

42

 

Защо Нато иска толкова Балканите? От къде тази невиждана страст да ни пази, убеждавайки цялата световна общественост, че е за наше добро? Що за наивитет по американски…? — наистина ли САЩ допускат, че тази буйна, балканска кръв, не различава понятията за добро и зло?

Че не помнят земите ни, свещената памет на тази пролята славянска кръв попила завинаги?

Все по-отчаяно тежък става спектакълът на Запада, и все по-оглушително не искат да чуят мощното балканско «Не!»- и от безсилие продължават да каканижат безсмислени приказки и обещания как ще ни направят щасливи ( само и само да влязат в небето ни, да обладаят земите ни- да ни имат на всяка цена. Вярвайки си, че ще успеят…

несподелена любов… не чуват…САЩ не познават Балканите.

Вие искате ли в Нато?

Потомците на народи преживяли най- дълбоките потресения на цивилизацията…днес насила невести на чужда воля?

Невъзможно и от раз ще разбием сърцето им.

 

34

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;